Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak jde čas

Klub dětí Broučči v roce 2015

V tomto roce jsme s klubem dětí uspořádali několik akcí nejenom pro naše broučky, ale i pro veřejnost. Na jaře za námi třikrát přijelo Divadélko z kapsy s maňáskovým představením a klubovně se uskutečnil jarní bazárek s dětským oblečením. V květnu a na konci prázdnin jsme již po několikáté opékali na Rybníčku při akcích Malování máje a Loučení s prázdninami. Se spolkem pro vlčnovské děti spolupracujeme na pohádkových búdách a Mikulášském odpoledni. Letos poprvé se náš klub postaral o tři dětské koutky při Dnu v pohybu na stadionu, na divadle Víti Marčíka v parku a na Blešáku, který jme pořádali v září v KSK při dnu otevřených dveří.
Ani na konci roku nezahálíme, a společně s obcí připravujeme Lampiónový průvod a do klubovny určitě zavítá Ježíšek s překvapením pro děti.

Podnikli jsme i spoustu výletů po našem krásném okolí. S dětmi už jsme vyšlapali kopce Žítkovské, Vyškovské i Lopenické. Podnikli jsme cestu autobusem do sousedních Veletin na hřiště a zašli si na výstavu fotografií na Měšťanku. A když nám nepřeje počasí, neklesáme na mysli a uspořádáme třeba gumákovou párty.

Pravidelně se scházíme v klubovně u Zahrádkářů a to v úterý od 16 do 18 hodin a ve středu od 9:30 do 11:30. V hezkých jarních a letních dnech klubovnu rádi vyměníme za některé z mnoha hřišť nebo vlčnovské koupaliště.

Díky obci byla loni do klubovny pořízena nová kuchyňka a tak se pobyt v klubovně stal pro děti bezpečnější a pro maminky příjemnější. Velký úspěch měla vaflová párty a maminky si zase přišly na své při párty utopencové. Rádi se o tyto i jiné dobroty podělíme s novými maminkami a dětmi, takže pokud se chystáte do našeho klubu tak neváhejte.

Obec Vlčnov, nejenom že nám zdarma poskytuje prostory klubovny, kde se můžeme scházet, ale každoročně, takže i v roce 2015, přispívá dotací 7000 Kč, za které pořizujeme vybavení klubovny, hračky, výtvarné potřeby, ale i organizujeme akce pro širokou veřejnost. Takže maminky nemusí platit žádný poplatek za návštěvu klubu, což není tak obvyklé.